Sosyal Medya

Güncel

Unutmadık sesleri Kavakçı’ya selamdı

TBMM 25. Döneminin açılışında ilkler yaşandı. Meclis'te ilkleri yaşayanlar duygularını Yeni Şafak'a anlattı.



16 yıl önce baÅŸörtülü yemin etmek için geldiÄŸi Meclis'te adeta linç edilen Merve Kavakçı'nın kardeÅŸi Ä°stanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, baÅŸörtüsüyle yemin etti. Yemin ederken yaÅŸadığı duyguyu ÅŸöyle anlattı: 2 Mayıs 1999'da yaÅŸanan adı konmamış bir darbeydi. Türkiye için utanç verici bir tabloydu, tarihin kara sayfalarına gömüldü.

ABLAMI DÜÅžÜNDÜM

Yemin ederken çok heyecanlıydım ve o buruk anı ablamın yaÅŸayamadığını düÅŸündüm. Genel Kurul'da yemin etmeye giderken 'unutmadık' sesleri duyunca bir mahcubiyet hissettim. Çünkü bu aslında benim ÅŸahsımda Merve Kavakçı'ya verilen bir selamdı.
AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam baÅŸörtüsü ile Genel Kurul'da yemin eden ilk isim oldu. Çam, “Evden çıkarken içimde buruk bir heyecan vardı.Ankara iline kadar baÅŸörtülü vekil olmadığı için ilk yemini ben ettim. Bu benim içinde gurur verici bir duygu” dedi.

 

 

Lütfiye Selva Çam

 

 

 
 



Besmele kalbimden geldi
 

 

Bennur Karaburun

 

 

 
 



Türkiye'nin saÄŸanak yağış altında bir kiÅŸinin tuttuÄŸu ÅŸemsiye altındaki fotoÄŸrafıyla tanıdığı, AK Parti'den Bursa Milletvekili seçilen Bennur Karaburun önce Besmele çekti sonra yemin etti. Karaburun, “Bize öÄŸretilen iÅŸe baÅŸlarken, arabaya binerken, yemek yerken Besmele çekmek. Kalbimden geldiÄŸi için o an Besmele çektim. Yemin ederken çok duygulandım. Ben millet adına oraya gittim. Kendimi yalnız hissetmedim çünkü benim gibi kardeÅŸlerim için orada olduÄŸumu düÅŸündüm” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.